Kredi Notunu Nasıl Sabit Tutabilirsiniz?

Günümüzde bankaların kredi vermek için kefil, mal varlığı, maaş şartı gibi kişiye göre şartları vardır. Bu şartlar arasında en yaygın olanı ve neredeyse hemen hemen herkesin kredi çekebilmesi için uygulanan kredi notu yöntemidir. Kredi notunu yüksek tutmak kredi çekebilmeniz için önemlidir. Peki, kredi notunu nasıl sabit tutabilirsiniz?

Kredi Notunu Nasıl Sabit Tutabilirsiniz?

Bankadan kredi çekerken zorlanmamak için kredi notunuzu düşürmemeniz, yani sabit tutmanız gerekmektedir. Kredi notunuzu sabit tutabilmeniz için yapmanız gereken şeylerden birisi borcunuzu tam gününde ödemenizdir. Bu kredi notunu sabit tutmak adına önemli bir husustur. Bir diğer faktör ise, kredi çekmek istediğinizde bir banka size daha önce kredi çekmiş olabileceğinizden veya maaş yetersizliği gibi nedenlerden dolayı kredi vermediğinde diğer bankaları dolaşıp her bankaya kredi sorgulatmamanızdır. Bir banka size kredi vermiyorsa muhtemelen diğerleri de vermeyecektir. Bu durumda banka banka gezip kredi sorgulatmak kredi notunuzu düşürecektir. Kredi notunuzu sabit tutmak istiyorsanız ikinci bir kredi çekebilmek için ilk krediyi gününde ödemeli ve ilk çekmiş olduğunuz miktar bitene kadar ikinci bir kredi çekmek için beklemelisiniz.

Kredi Notunu Düşürmemek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kredi notunun düşmemesi için tüm kredi ve kredi kartı ödemelerinin eksiksiz ve düzenli yapılması gerekmektedir. 1 gün bile gecikmiş ödeme yapmak kredi notunu düşürür. Benzer şekilde kredi kartı ekstresinden az miktar ödeme yapmak da kredi notunu olumsuz yönde etkilemektedir.