Kredi Onayı Şubeden Mi, İnternetten Mi Daha Hızlı Gelir?

Kredi çekmek, günümüzde birçok vatandaş tarafından acil nakit ihtiyacı hasıl olması halinde başvurulan bir yöntemdir. Bu yüzden günümüzde birçok vatandaş hem internet siteleri üzerinden, hem de banka şubelerini ziyaret ederek kredi başvurusu gerçekleştirmektedirler. Peki hangi kredi başvurusu kanalı ile yapılan kredi başvuruları daha hızlı onaylanır? Gelin, bu soruyu birlikte cevaplandıralım.

Bankalar, kredi başvurusu aşamasında, kredinizi onaylamak için sizi inceleme adına birtakım yöntemlere başvurmaktadırlar. Bu yöntemlerden ilki ve en önemli olan, geçmiş dönem borçlarınızı ödeme şeklinizdir. Eğer geçmiş dönemlerdeki hem kredi, hem kredi kartı borçlarınızı düzenli bir şekilde ödediyseniz; bankalar kredi başvurunuzu daha olumlu bir şekilde incelemektedirler.

Aynı zamanda daha önce gerçekleştirdiğiniz kredi başvurularının sıklığı, bankalar tarafından mercek altına alınan diğer bir alandır. Bu yüzden, ihtiyacınızın hasıl olması halinde bütçeniz için en uygun ihtiyaç kredisini tespit ederek, olabildiğince az kredi başvurusu gerçekleştirmeye çalışın.

Kredi Başvurusu İnternetten Mi, Şubeden Mi Yapılmalı?

Teorik olarak, bu iki kredi başvurusu yöntemi arasında bir fark yoktur. İki başvuru yönteminde de ilk etapta kredi notunuz, ikinci etapta hane halkında kişi başına düşen gelir miktarı dikkate alınarak kredi başvurunuz sonuçlandırılır. Lakin; bankalar ait internet siteleri üzerinden gerçekleştireceğiniz ihtiyaç kredisi başvuruları tamamen sistem tarafından otomatik bir şekilde sonuçlandırılacağından, bankaların şubelerine giderek gerçekleştireceğiniz kredi başvurularının onaylanma yüzdesi daha fazladır.

Bankalarda bireysel bankacılık bölümlerinde görevli olan personele gelir durumunuzu belgeleri ibraz edip, ihtiyaç kredisini hangi amaç ile kullanacağınızı aktarırsanız, banka şubelerinin insiyatifinde olan işlemler uygulanarak kredi başvurunuz gerçekleştirilmektedir.