Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her bankanın kredi başvurularında istediği kriterler benzer olsa da bankadan bankaya değişiklik gösteren unsurlar mevcuttur. Almak istediğiniz kredi türünden kredi miktarına, kredi vadesine kadar çeşitli imkanlar sunulur, çeşitli kriterler aranır.

Ziraat Bankası taşıt kredisi de bunlardan biridir. Taşıt kredilerinde istenilen belgeler genel olarak aynı olsa da aranan kriterler farklılık gösterebilir. Şimdi Ziraat Bankası taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır? sorusunun cevabına detayları ile hep birlikte bakalım…

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlk önce bilmenizi isteriz ki tüm otomobil alımları için banka kredi desteği verir. Ancak ikinci el otomobil alımlarında kriter sunulur. Bu da otomobilin yaşıdır. Eğer alacağınız ikinci el otomobil 5 yaşından büyüksek ve bu otomobil için kredi başvurusu yapacaksanız banka kredi onayı vermeyecektir.

Taşıt kredisi başvuruları çeşitli seçenekler ile karşımıza çıkar. İlk olarak tüm bankalarda olduğu gibi Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleşe taşıt kredisi başvurulardır. İstenilen belgeleri de yanınıza alıp gitmeniz durumunda işlemleri hızlandırabilirsiniz.

Ancak bankaya gitmek istemez, saatlerce sıra beklemek istemez, onay çıksın öyle giderim derseniz de 5 farklı seçenek mevcuttur. Bunlardan biri bankanın internet sitesidir. Siteye girip, taşıt kredisi kategorisine geldiğiniz anında taşıt kredisi başvurunuzu yapabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise bankanın mobil uygulamasıdır. İnternet kullanımlarının sürekli artış gösterdiği yaşadığımız dönemde mobil uygulama ile kredi başvuru yapmak çok fazla tercih edilir.

0850 220 00 00 numaralı Çağrı Merkezini arayabilir, banka çalışanlarına başvuru yapacağınız hakkında bilgilendirme yapabilirsiniz.

Ve son olarak da diğer bir seçenek ise banka ATM’leridir. Bulunduğunuz yere en yakın Ziraat Bankası ATM’lerine gidip yine hızlı taşıt kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.