Ziraat Bankası’ndan 5 Yıl Vadeli 75.000 TL Arsa Kredisi

Arsanı seçmek senden finansmanı sağlamak bizden sloganı ile yatırımlarını arsa alarak değerlendirmek isteyen ya da arsa satın alma hayali olan kişiler için Ziraat Bankası 60 ay vadeli arsa kredisi desteği veriyor.

Ziraat Bankası arsa kredisinde sabit faizli oranlar kullanılıyor. Yani bireylerin aldıkları kredinin tutarına ya da ödeme planı vadesine yahut kişi özelinde faiz oranları değişmiyor ve tüm ödemeler boyunca da aynı kalıyor.

Arsa kredisi faiz oranları yüzde 1,19 olarak belirlenmiştir. Ancak alınan kredi tutarı satın alınan arsanın yüzde yüzü kadar verilmemektedir. İlk olarak banka bireylerin aldıkları ya da alacakları arsanın tapu fotokopisini istemektedir. Sonrasında ise arsa için ekspertiz raporu oluşturulmaktadır. Ekspertiz raporunda arsanın değerinin yüzde 50’si kadar da kredi verilmektedir.

Arsa kredisi almak için satın alacağınız arsanın belediye sınırları içinde bulunması ve kesinlikle imarlı olması gerekmektedir. Banka satın aldığınız arsanın üzerine ipotek tesisi koymaktadır. Yapılan ipotek tesisi banka teminatı içindir. Kredi ödemeleri bittiğinde ipotek tesisi kalkmaktadır. Kredi ödemeleri süresi boyunca da hayat sigortası yaptırmanız talep edilmektedir.

Arsa kredisi başvurusu Ziraat Bankası şubelerinden yapılmaktadır.

75.000 TL Arsa Kredisi ve Ödeme Planı Detayları

75 bin TL tutarında kredi alınması ve 60 ay vadeli ödeme planı düzenlenmesi halinde aylık kredi ödemesi bin 869,43 TL’ye tekabül etmektedir. Hayat sigortası ücretinin ödemesi kişi özelinde değişmektedir. 118 TL tutarında ipotek tesis ücreti, 623 TL ile 1206 TL arasında da ekspertiz ücreti alınmaktadır. Ekspertiz ücreti arsanın metrekaresi ve lokasyonuna bağlı olarak değişmektedir.

Ziraat Bankası arsa kredisi faiz oranları 9 Ekim 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

http://www.ziraat.com.tr/tr/diger/HesaplamaAraclari/Pages/KrediHesaplama.aspx

Aynı zamanda internet sitemizde yer alan krediler kategorisi vasıtası ile de diğer bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.