Ziraat Bankası’ndan İpotekli İhtiyaç Kredisi Kampanyası ve Ayrıntıları

Bankalara yapılan bireysel ihtiyaç kredisi başvurularında düşük tutarlarda krediler verilir. Yüksek meblağlarda krediler için gayrimenkulünüz üzerine ipotek tesis edilir.

Ziraat Bankası’da bu kapsamda yüksek tutarlı ihtiyaç kredileri için ipotekli ihtiyaç kredisi kampanyası düzenledi.

Söz konusu kredi kampanyası faiz oranları yüzde 1,25 olup, sabittir ve kredi tutarına ya da vade süresine göre değişkenlik göstermez. Ancak alınabilecek maksimum kredi tutarı ipotek için ne türde bir gayrimenkul gösterdiğinize göre değişkenlik gösterir. Eğer söz konusu kredi kapsamında ev tapusu gösterirseniz ekspertiz değerinin yüzde 80’i kadar verilir. Eğer iş yeri tapusu gösterilirse ekspertiz değerinin yüzde 75’i, imarlı arsa için ise yüzde 50’si kadar verilir. İpotek tesisi ödemeler sona erdiği zaman kalkar. Azami vade süresi 48 ay olarak belirlenmiştir. Ancak örneğin ev almak için kredi alıyorsanız ihtiyaç kredisi yerine konut kredisinden yararlanarak daha uzun vadelerde ödemeler yapabilirsiniz.

Kredi başvurusunun başlangıcında kefil talebinde bulunulmaz. Ancak banka ilk başvuru sonrasında değerlendirme yapar. Yapılan değerlendirme sonrasında kefil ya da ek teminatlar talep edilebilir. Ayrıca kredi ödemelerinin süresi boyunca DASK, hayat ve konut sigortasının yapılması da zorunludur.

Ziraat Bankası başvurusu yalnızca banka şubelerinden yapılmaktadır. Ancak düşük tutarlı ihtiyaç kredisi başvurusunda bir çok başvuru kanal mevcuttur. Bunun için internet sitesinde yer alan krediler kategorisinden Ziraat Bankası’na ve diğer bankaların kredi ve faizlerine göz atabilir, kendinize en uygun krediyi belirleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisi kampanyası 15 Eylül 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

http://www.ziraat.com.tr/tr/Bireysel/Krediler/Pages/IpotekliBireyselFinansmanKredisi.aspx